Sutra u Zagrebu štrajk 11 sindikata gradskih poduzeća

SINDIKATI 11 zagrebačkih gradskih tvrtki za sutra su najavili štrajk u prvoj smjeni, naglašavajući kako će pritom nastojati što manje oštetiti građane, jer je štrajk usmjeren isključivo protiv poslodavca Grada Zagreba.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) obustavit će tramvajski i autobusni promet između 3,30 i pet sati ujutro. Sindikalci ističu da će u 3,30 noćni tramvaji i autobusi biti u spremištima i garažama, iz kojih će krenuti u pet sati, tako da bi građani u udaljenijim dijelovima grada na prijevoz autobusima mogli čekati do šest sati ujutro.

Autobusni kolodvor će između osam i 16 sati raditi ograničenim kapacitetom, a građani će autobusne karte moći kupiti na dežurnim blagajnama.

Radnici "Čistoće" će između sedam i 15 sati čistiti samo u krugu bolnica, dječjih vrtića, škola, hotela i veleposlanstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Gradskoj plinari radit će interventne ekipe, koje će na teren izići u slučaju ugroze građana. Sindikalci u Plinari ističu da će opskrba plina teći uobičajeno, ali između sedam i 15 sati građani na blagajnama Plinare neće moći plaćati račune ni podnositi reklamacije.

Zagrepčani neće osjetiti štrajk Gradskih tržnica jer će noćna smjena pripremiti tržnice za rad, ali članovi sindikata između sedam i 15 sati neće naplaćivati tržne naknade (placovine) ni izdavati vage.

Štrajkat će i radnici Zagreb-parkinga, pa između sedam i 15 sati neće biti kontrole naplate parkinga. Garaže će raditi uobičajeno. Pauk-služba radit će ograničenim kapacitetom, a intervenirat će u slučajevima nepropisnog parkiranja na prilazima bolnica i invalidskim mjestima, te na zahtjev MUP-a .

Uz navedena gradska poduzeća štrajk su najavili Gradska groblja, Veletržnice, Zagrebački velesajam, Zrinjevac te ZGOS.

Sindikalisti ističu da će, ne udovolji li Grad njihovu zahtjevu za 17-postotnim povećanjem plaća, u ponedjeljak stupiti u opći štrajk do ispunjenja zahtjeva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara