Suvremeni hrvatski likovni umjetnici izlažu u Sarajevu

IZLOŽBA djela suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika koja je u utorak otvorena u Narodnom kazalištu u Sarajevu označila je završnu manifestaciju kojom je hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini obilježilo proslavu Dana državnosti Hrvatske.

Izložbu pod nazivom "Hrvatsko slikarstvo onda i sada" otvorio je hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić a sarajevska će publika do 8. srpnja imati priliku pogledati presjek najznačajnijih djela jedanaest likovnih umjetnika koji su obilježili hrvatsko slikarstvo u razdoblju od kraja 70-ih godina 20. stoljeća pa do danas.

Među djelima izloženim u sarajevskom Narodnom kazalištu tako su radovi Kuliša, Jelavića, Vrkljana, Rončevića, Kipkea, Švaljeka, Artukovića, Sokića i drugih.

Predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Miroslav Kuliš i sam je bio nazočan otvaranju izložbe u Sarajevu istaknuvši tom prigodom kako se nada da je ovo bio samo početak trajnije suradnje u oblasti kulture između Hrvatke i BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor izložbe likovni je kritičar Miroslav Gašparović koji je gostima na otvorenju kazao kako ona predstavlja reprezentativnu komparaciju onoga što je jedna generacija likovnih umjetnika Hrvatske ostvarila na prijelazu između 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća i onoga što su stvorili 25 godina kasnije.

I Kuliš i Gašparović posebnu su zahvalnost iskazali ministru-savjetniku u veleposlanstvu Hrvatske u Sarajevu Mislavu Kukoču istaknuvši kako bez njegova zalaganja ne bi ni došlo do ovakve izložbe u BiH.

(Hina) rm rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara