Sva četiri napada u Londonu djelo su bombaša samoubojica

IZVOR blizak londonskoj policiji je potvrdio kako je bombaš samoubojica odgovoran za napad u londonskom autobusu. BBC javlja da su i trojica osumnjičenih za napade u podzemnoj željeznici također bombaši samoubojice.

Kako javlja engleska televizija Sky News, nije poznato je li se samoubojica namjerno bombom raznio u autobusu ili je paklenu napravu kanio aktivirati negdje drugdje. No, to više nije važno jer je svojim činom usmrtio 13-oro nedužnih putnika autobusa na liniji 32.

U blizini tragedije gdje je autobus odletio u zrak pronađena je glava, a smatra se da bi ona mogla pripadati bombašu samoubojici. Navodno se zbog velike snage uslijed eksplozije glava najčešće trenutačno odvaja od tijela i u takvim slučajevima često ostane sačuvana.

Ukoliko je glava pripadala bombašu samoubojici, policija će si njenim pronalaskom olakšati posao u potrazi za identitetom počinitelja terorističkog čina.

Policija je u sklopu akcije hvatanja počinitelja uhitila više osoba, a Scotland Yard je potvrdio informaciju da je evakuirana željeznička postaja u Lutonu. Na njenom se parkiralištu nalazilo vozilo za koje se sumnja da je povezano s terorističkim napadima, javlja BBC.

Policija u Leedsu traga za eksplozivom, a navodno su pronađeni i neki dokazi. U sklopu operacije evakuirano je 600-tinjak ljudi, a Britanci su svjesni da će se za vrijeme istrage morati odreći nekih od temeljnih civilnih prava.

Pozivajući se na izvore iz sigurnosnih službi, BBC je javio da su i trojica osumnjičenih za bombaški napad u vlaku podzemne željeznice bili bombaši samoubojice te da su svi rođeni u Velikoj Britaniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara