Svaki muto nosi žuto: Policija objavila snimku serijskog pljačkaša kladionica

Svaki muto nosi žuto: Policija objavila snimku serijskog pljačkaša kladionica

KRIMINALCI su očito shvatili da policijski opis pljačkaša u 99 posto slučajeva izgleda ovako: "muškarac srednjih godina, tamne kose, visok oko 180 centimetara, odjeven u tamnu odjeću", pa su odlučili ne privlačiti toliku pažnju i u razbojstva kretati odjeveni u - žuto.

Naime, policija je ovih dana objavila snimke s nadzornih kamera na kojima je vidljiv serijski pljačkaš kladionica s područja Zagreba. U jedno od razbojstava je krenuo odjeven u žutu majicu i krem jaknu. Baš kao što je krajem kolovoza to učinio i njegov kolega iz Osijeka, koji je smatrao da je kričavo žuta majica idealni odjevni predmet.

MUP je objavio snimke iz dviju različitih kladionica koje je pljačkaš, u dobi od oko 50 do 60 godina, opljačkao. Snimka u tamnoj odjeći nastala je 25. rujna ove godine, u 17.22 sati, u kladionici "Germania sport", u Krešićevoj ulici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbojnik visine 160 do 165 centimetara, srednje tjelesne građe, imao je crne sunčane naočale, a glavu je prekrio kapuljačom sive jakne, u koju je bio odjeven. Jakna ima crvenu prugu na rukavima i crveni uzorak s unutrašnje strane, a kapuljača također ima crveni obrub. Ispod jakne je nosio crnu majicu ili košulju, na rukama je imao bijele platnene rukavice i sat srebrne boje, a prijetio je crnim manjim pištoljem.

Policija navodi kako se razbojnika sa ove dvije snimke dovodi u vezu sa više razbojništva, počinjenih na isti način, tijekom 2007. i 2008. godine, u kladionicama na području Zagreba. U slučaju da ste prepoznali razbojnika, policija vas moli da im se javite u najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 92 ili 0800-0092 (brojevi su besplatni). Također, informacije im možete dostaviti i na e-mail adresu pitanja@mup.hr.

I.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara