Svakog tjedna jedno samoubojstvo

NA PODRUČJU Bjelovarsko-bilogorske županije dogodila su se protekle godine 52 samoubojstva, dakle, gotovo svakoga tjedna po jedno! Može li se stati na kraj ovoj tragičnoj, šokantnoj, alarmantnoj ´seriji´?

Protekla je ´suicidalna godina´ upisana crnim slovima u policijske statistike. Policija, liječnici, socijalni radnici, psiholozi... svi komentiraju tragični bilancu i kao da su istodobno svi skupa nemoćni stati na kraj ´epidemiji´ koja je prešla ´normalne´ granice. Podaci govore kako su žrtve vlastite ruke, kako se simbolički govori za samoubojice, sve ´maštovitije´ u načinima na koji sebi presuđuju, stoji u napisu Sanje Kuprešanin, objavljenom u listu ´Bjelovarac´. Još uvijek si najčešće presuđuju pištoljem ili užetom, ali javljaju se i posve novi načini. Bomba je, primjerice, u ovim poratnim godinama postala čestim sredstvom za oduzimanje vlastita života.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepromijenjen, ipak, i dalje ostaje omjer ´muških´ i ´ženskih´ suicida - 82 : 18 posto u korist muškaraca! A muškarci su, navodno, jači spol?! I još nešto - sve je više mladih samoubojica, onih koji sebi oduzimaju život prije no što su praktički i zakoračili u njega! Dokle tako.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara