Sve više Srba puši hrvatske cigarete

Sve više Srba puši hrvatske cigarete

Tekst: P.V.
Foto: Arhiva

TRŽIŠNI udio Tvornice duhana Rovinj u Srbiji u protekle tri godine porastao je za 49 posto i danas iznosi gotovo 10 posto, priopćili su iz TDR-a. Samo prošle godine ova je firma u Srbiji prodala više od 1,6 milijardi komada cigareta i zaradila 20 milijuna eura.

Posebno popularne na srpskom tržištu su cigarete Ronhill, koje imaju tržišni udio od 5,4 posto. Iz TDR-a ističu kako su prošle godine na srpskom tržištu lansirali i niz novih proizvoda: MC brand u slims i king size formatu, limitirano izdanje Walter Wolfa te jubilarno i ekskluzivno izdanje Ronhilla, a uskoro će u prodaju krenuti i York (Gold) 100's.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodeći računa o našim potrošačima i gospodarskoj krizi, odlučili smo do daljnjega na štetu vlastitih prihoda i zarade zadržati postojeću razinu cijene našeg najznačajnijeg proizvoda, Ronhilla. Zbog novog sustava trošarina, u ovoj godini očekujemo smanjenje prihoda", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković, referirajući se na promjenu zakona kojim je porez na cigarete u Srbiji povećan za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Čini se da je duhanska industrija zapravo među rijetkima koja posljedice krize gotovo da i ne osjeća. Vidi se to po rezultatima za kriznu 2009. godinu kojima se TDR hvali. Ističu tako da su vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi s prodajom većom od 12,5 milijardi cigareta godišnje i prihodom većim od 250 milijuna eura. Osim u zemljama regije, TDR je prisutan i na drugim europskim tržištima, a uskoro kreće i pojačana ofenziva na Srednji i Daleki istok s obzirom na to da je TDR započeo izgradnju tvornice u Iranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara