Švedska policija ispituje osumnjičenika za ubojstvo Anne Lindh

Švedska policija ispituje osumnjičenika za ubojstvo Anne Lindh
ŠVEDSKA policija nastavila je u srijedu ispitivati muškarca uhićenog dan ranije zbog sumnje da je ubio švedsku ministricu vanjskih poslova Annu Lindh.

Neimenovani muškarac (35) uhićen je u utorak u jednom restoranu u sjevernom predgrađu Stockholma. Pri uhićenju nije pružao otpor.

Policija je objavila da nalikuje muškarcu kojeg su sigurnosne kamere snimile u trgovačkom centru u kojem je prošloga tjedna ubijena Lindh.

"Danas ćemo ga ispitivati detaljnije nego sinoć, kada smo ga samo zatražili da se identificira i izjasni je li kriv ili nije", rekla je glasnogovornica policije Stina Wessling.

Osumnjičenik će u srijedu dobiti odvjetnika, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije željela reći je li osumnjičenik priznao krivnju.

Kazala je također da su forenzičari uzeli uzorak njegove DNA kako bi ga usporedili s uzorkom uzetim s noža kojim je počinjeno ubojstvo.

Švedska agencija TT objavila je u utorak da je osumnjičenik dobro poznat policiji. Zbog niza manjih kaznenih djela, od prevara i krađa do nasilja i prijetnji nožem, osuđivan je već 18 puta.

Psihijatrijsko vještačenje provedeno nad njime 2002. u vezi s jednim od tih kaznenih djela potvrdilo je da nije mentalno bolestan.

Liječnici su utvrdili također da je narcisoidan, a on je sam sudu jednom prilikom priznao da je uzimao kokain i konzumirao alkohol.

Policija također nastavlja istragu u vezi s još petero mogućih osumnjičenika u tom slučaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara