Sven Alkalaj: Nisam od Sanadera tražio putovnicu

BOSANSKOHERCEGOVAČKI ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj u posljednje je vrijeme metom kritika tamošnjih medija, koji ga optužuju da je od hrvatskog premijera Ive Sanadera zatražio hrvatsko državljanstvo. Alkalaj navedene optužbe negira.

U razgovoru za Dnevni Avaz Alkalaj je kazao kako je hrvatsku putovnicu imao i prije nego je postao bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova, a na upit o tome može li mu hrvatska putovnica donijeti probleme u obavljanju ministarske dužnosti, Alkalaj odgovara kako je uobičajeno da šefovi diplomacije jedne države imaju i putovnicu susjedne države, te dodaje kako je bilo slučaja i da se predsjednici država nađu u takvoj situaciji.

"U BiH veliki broj građana i drugih političara i ministara ima putovnice drugih država. Ne vidim u tome problem", kazao je Alkalaj.

"Sve ono što je navedeno u nekim medijima potpune su insinuacije i nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Sa Sanaderom nikada nisam razgovarao o putovnici i o tome nije bilo govora niti se spominjalo u razgovorima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkalaj također kaže kako njegova Stranka za BiH podržava dvojna državljanstva, te da želi da "svi bosanskohercegovački državljani koji se nalaze izvan granica BiH imaju pravo zadržati državljanstvo i nakon isteka deset godina roka koji je dao visoki predstavnik, i to do 2013. godine".

Alkalaj odbacuje i medijske navode kako očekuje i američku putovnicu.

Foto: Dnevni Avaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara