Švercali kokain iz Kolumbije u Zagreb u preši za papir

Švercali kokain iz Kolumbije u Zagreb u preši za papir

IVAN RUKAVINA, Darko Šiptar i Ivan Knezović naslovni su junaci najnovije USKOK-ove optužnice kojom se spomenuti trojac tereti da su iz Kolumbije prokrijumčarili 17 kilograma kokaina, te da su iz Indije preko Hrvatske u Kanadu prebacili 400 kilograma norephedrina koji se koristi za izradu amfetamina.

U optužnici stoji kako su Rukavina i Šiptar dogovorili transport kokaina, na način da je Rukavina u siječnju 2008. godine preko tvrtke CNC Vector kupio prešu za papir od kolumbijske tvrtke JDA. U prešu je zatim skriven kokain, te je pošiljka brodom dovezena u Kopar. No, kokain je pronađen prilikom carinskog pregleda, te je izvađen iz preše koja je zatim puštena da stigne do svog odredišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukavina je preuzeo prešu, nakon čega je nazvao Šiptara i kazao mu da "u stroju nema ulja", što je, smatraju istražitelji, očito bio način da mu kaže kako je droga "izgubljena u transportu". Osim za šverc kokaina, Šiptar i Rukavina optuženi su za šverc veće količine norephedrina, pri čemu im je pomagao i Knezović koji živi u Kanadi.

J.C.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara