Sveučilištu u Rijeci predan prostor bivše vojarne na Trsatu

Predstavnici Grada Rijeke i riječkog Sveučilišta danas su potpisali predugovor o pravu gradnje za projekt sveučilišnog kampusa na Trsatu, čime je Sveučilištu na upravljanje predano područje bivše vojarne i omogućeno mu da počne s gradnjom.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da Grad Rijeka time prepušta Sveučilištu mogućnost upravljanja gotovo cjelokupnim prostorom bivše vojarne.

Rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina kazao je da se prvi građevinski radovi na području budućeg kampusa mogu očekivati za dva mjeseca. Završetak prve faze, koja obuhvaća uređenje zgrade namijenjene Akademiji primijenjenih umjetnosti, smještajnog dijela, dijela za prehranu i društvenih prostorija, može se očekivati do početka 2008., rekao je Rukavina.

U sklopu smještajnog dijela bit će 800 kreveta za studente i 24 apartmana za nastavnike-goste.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je u tijeku ishodovanje građevnih i lokacijskih dozvola za neke od objekata u sklopu budućeg kampusa. Za potrebe izgradnje prve faze Sveučilište u Rijeci, zajedno s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta, potpisalo je s konzorcijem banaka ugovor o kreditiranju, u vrijednosti od 490 milijuna kuna.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je želju da se sličan ugovor uskoro potpiše i s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka kako bi se na dijelu bivše vojarne počeo graditi novi kompleks riječkog KBC-a.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara