Svibanjske premijere u varaždinskom, riječkom i osječkom HNK

U nacionalnim kazališnim kućama u Varaždinu, Rijeci i Osijeku u svibnju će biti izvedena po jedna premijera opere, crne komedije i junačke komedije.

Na programu varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) 7. svibnja je premijera opere autora Bertolta Brechta i skladatelja Kurta Weilla "Opera za tri groša (Prosjačka opera)" u režiji Petra Večeka.

Priča je to o Jonathanu Jeremiahu Peachumu, vlasniku poduzeća "Prosjakov prijatelj". Njegova kćer Polly voli nepopravljivog Macheatha, notornog vođu bande s nadimkom Mac Nož.

U glavnim ulogama nastupit će Berislav Tomičić, Ivica Plovanić, Jagoda Kralj Novak, Barbara Rocco, Darko Plovanić, Sunčana Zelenika Konjević, Stella Zadravec, Robert Plemić i drugi.

Riječki HNK Ivana pl. Zajca 12. svibnja izvest će premijeru crne komedije "Bludi (Zozos) suvremenog talijanskog dramatičara Giuseppea Manfridija u redateljskoj obradi Matjaža Latina.

Priča je to u kojoj žena zrele dobi slučajno "pokupi" dvostruko mlađeg ljubavnika pa se njihov seksualni odnos zaplete posve neočekivanim smjerom.

U naslovnim ulogama nastupit će Andreja Blagojević, Damir Orlić i Alen Liverić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava će biti izvedena u Zajc off sceni u ex kinu "Kvarner Garibaldi", bit će praizvedena dan ranije, odnosno 11. svibnja, a zbog šokantnih scena ne preporuča se mlađima od 15 godina.

Junačku komediju "Cyrano de Bergerac" autora Edmonda Rostanda u režiji Zlatka Svibena premijerno će izvesti osječki HNK 11. svibnja.

Nastupaju Krešimir Mikić, Ivan Glowatzky, Darko Milas, Davor Panić, Nikša Butijer, Milenko Ognjenović, Mladen Vujičić, Jadran Grubišić i drugi.

Priča je to u kojoj se mladić zaljubljuje u djevojku. On je lijep, ali neobrazovan, te odlučuje da njegov prijatelj Cyrano piše pisma djevojci.

Djevojka se zaljubljuje u pisma, no ne zna da pisma nisu od mladića u kojega je zaljubljena.

(Hina) xsdju yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara