SVIBANJSKI I LIPANJSKI PROGRAM AUSTRIJSKOGA KULTURNOG FORUMA U ZAGREBU

Izložbe, koncerti, predstavljanja knjiga i predavanja s međunarodnim sudjelovanjem dio su programa koji je najavio Austrijski kulturni forum u Zagrebu za svibanj i lipanj u Hrvatskoj.

U Klovićevim dvorima do 20. lipnja otvorena je izložba "Zero - europska vizija od 1958. do danas: zbirka 'Lenz Schoenberg'".

Austrijski kulturni forum danas popodne organizira predavanje u krapinskoj Srednjoj školi "Gradišćanski Hrvati" Roberta Szucsicha, a u varaždinskoj Glazbenoj školi predavanje Marijane Pintar "A. Zemlinsky i njegovo doba".L

U hotelu "Sheratonu 7. svibnja održat će jazz koncert austrijski S.I.M. Jazz Band, dok će 8. svibnja biti organiziran Međunarodni glazbeni seminar i radionica zagrebačke Muzičke akademije, koje vodi Radovan Vlatković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Pazinu će se sljedeći vikend održati 8. međunarodni susret izdavača, a 21. svibnja Varaždin će biti domaćin 10. međunarodnog festivala tradicionalnog jazza, na kojem će gostovati bečki Quartett Joachim Palden.

Od 1. do 15. lipnja u fotogaleriji Spot bit će postavljena izložba fotografija pet uglednih gradišćanskih fotografa.

U povodu 160. obljetnice turizma u Opatiji u Umjetničkom paviljonu "Jurja Šporera" bit će otvorena izložba "Bečka umjetnost plakata oko 1900.", koja će se moći razgledati od 12. lipnja do 30. kolovoza.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara