Svijeće i cvijeće pred vladom Srbije

DESECI građana cijele noći i od jutros dolaze pred zgradu Vlade Srbije u Beogradu kako bi zapalili svijeću ili položili cvijeće u znak pijeteta prema jučer ubijenom srbijanskom premijeru Zoranu Đinđiću.

U zgradi Vlade Srbije danas je otvorena i knjiga žalosti, u koju će se građani, članovi Vlade, veleposlanici i drugi moći upisati danas od podneva do 18 sati.

Sve dnevne novine danas na prvim stranama imaju udarne vijesti o jučerašnjem atentatu na premijera Đinđića, te uvedenom izvanrednom stanju u cijeloj Srbiji, a svi elektronski mediji emitiraju isključivo ozbiljnu glazbu, te pojačani informativni program.

Sve komunalne i javne službe, kao i trgovine, rade uobičajeno, a sva kazališta i kina otkazala su svoje predstave "do daljnjega", otkazani su svi sportski, kao i privredni događaji u Srbiji.

Blokada beogradskog aerodroma, kao i autobusnog prometa, ukinuta je sinoć, ali su carinske i granične službe dobile nalog da pojačaju kontrole na svim graničnim prijelazima, prenose danas mediji izjavu Vladana Begovića, direktora Uprave carina Srbije, koji je naglasio da je svim carinskim službenicima "naloženo da cjelodnevno kontroliraju računski centar". Medicinske ustanove, po nalogu Ministarstva zdravstva, pojačale su mjere sigurnosti i pripravnosti.

Ulice oko zgrade Vlade Srbije još su blokirane policijskim snagama, ali se promet u glavnom gradu uglavnom normalizirao. U samom Beogradu, danas je uočljivija nešto manja prometna gužva nego što je to uobičajeno, a današnji mediji donose i informacije da je sinoć vladalo i zatišje u restoranima u središtu grada, te da su svi kafići i ostali ugostiteljski objekti ukinuli glazbu u lokalima.

Elektronski mediji prenose informacije o brojnim komemoracijama u institucijama i poduzećima u Srbiji, te najavu današnje komemoracije Demokratske stranke, čiji je premijer Đinđić bio predsjednik, koja će se održati danas u 13.30 sati u Skupštini grada Beograda.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara