Svjedoci tvrde da Rončević nije samo preplatio kamione, nego je i lažirao dokumente

Svjedoci tvrde da Rončević nije samo preplatio kamione, nego je i lažirao dokumente

Tekst: I.Kri.
Foto: Arhiva

TRI SVJEDOKA Uskok-a tijekom istrage su izjavila kako je bivši ministar Berislav Rončević bez prethodne procedure izravnom pogodbom kupio sporne kamione od tvrtke Eurokamioni, a kasnije je suradnicima rekao da antidatiraju dokumentaciju o natječaju.

Ovo je još jedan detalj koji teško tereti bivšeg ministra Rončevića, kojem je prošlog tjedan skinut saborski imunitet zbog "afere kamioni", u kojoj ga se tereti da je vozila za Hrvatsku vojsku nabavio za 10 milijuna kuna više nego je MAN ponudio na javnom natječaju, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Rončević: Ne bježim iz Hrvatske jer se nemam čega bojati

Podsjetimo, u rujnu 2004. godine Ministarstvo je raspisalo natječaj za nabavu 76 kamiona. Došle su 23 ponude od kojih je najjeftinija bila ona MAN-a u kojoj je stajalo da za 76 kamiona treba platiti 38,5 milijuna kuna. Ministarstvo je za tu kupnju imalo tri milijuna kuna manje te je natječaj poništen i krenulo se u izravnu pogodbu.

U izravnoj pogodbi od Eurokamiona je nabavljeno 39 kamiona za 34,4 milijuna kuna. Rončević i njegov pomoćnik Ivo Bačić su od izbijanja afere tvrdili kako bi, ukoliko nisu ušli u izravnu pogodbu, propao novac namijenjen za tu nabavu. Rončević i Bačić su tvrdili da su uzeli Ivecove kamione zato što su oni zadovoljavali tražene standarde NATO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara