Svjedočila majka dječaka koji optužuje Michaela Jacksona

MAJKA dječaka koji je optužio popzvijezdu Michaela Jacksona za seksualno zlostavljanje u petak je na kalifornijskom sudu svjedočila na saslušanju na kojem bi se trebalo odlučiti koji dokazni materijal može biti upotrijebljen na suđenju.

Žena od 36 godina, koju je sud u Santa Mariji u Kaliforniji imenovao samo kao N.N., svjedočila je na saslušanju na kojem Jacksonova obrana traži da se iz slučaja isključi dokazni materijal zaplijenjen u uredu jednog privatnog detektiva kao i dio materijala s ranča Neverland na kojem je dječak navodno bio zlostavljan.

Naime, radi se o dokazima prikupljenima kod detektiva koji je bio dio Jacksonova braniteljskog tima. Jacksonova obrana sada tvrdi da je majka zlostavljanog dječaka znala za tu činjenicu i da policija stoga nije imala pravo pretražiti njegov ured. Na toj su vrpci svjedokinja, njezin sin i drugi članovi obitelji izjavili da se Jackson nije neprilično ponašao.

Tužiteljstvo sa svoje strane smatra da je vrpca važna za cijeli slučaj optužujući Jacksona da je natjerao obitelj da sudjeluje u snimljenom razgovoru.

Žena je tijekom ispitivanja Jacksonovog odvjetnika zanijekala da je znala tko je detektiv, mada joj je ovaj, kako pokazuje vrpca, dva puta rekao da radi za drugog, tadašnjeg Jacksonovog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko se dokaže da su tvrdnje obrane točne, svi dokazi zaplijenjeni u uredu detektiva bi mogli biti odbačeni temeljem povlaštenog odnosa odvjetnik-klijent.

Saslušanju su nazočili Jackson, kao i njegovih petero braće i sestara, svi odjeveni u bijelo što je trebalo simbolizirati njegovu nedužnost. Na ulasku i izlasku iz suda Jacksona su pozdravile stotine njegovih obožavatelja.

Jackson, koji se po prvi put tijekom predraspravnih saslušanja našao oči u oči s majkom dječaka koji ga tereti, uporno je tijekom saslušanja zurio u tu ženu, a ona je izbjegavala njegov pogled.

Inače, N.N, koja je svojedobno dozvoljavala svom sinu da provodi noći na ranču Neverland, početkom je godine na raspravi pred velikom porotom nazvala Jacksona đavolom.

Jacksonovi odvjetnici su nastojali prikazati dječakovu majku, jednog od ključnih svjedoka u slučaju, kao lažljivicu koja ga optužuje samo kako bi došlai do njegova novca.

Početak suđenja Jacksonu za zlostavljanje dječaka zakazan je za 31. siječnja sljedeće godine. On je već izjavio da se ne osjeća krivim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara