Svjedok potvrdio da je pušku za atentat nabavio legija

U NASTAVKU suđenja optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, svjedok Nenad Šare, bivši pripadnik raspuštene Jedinice za specijalne operacije MUPa Srbije(JSO) i bivši šef osobnog osiguranja prvooptuženog Milorada Ulemeka (Lukovića) Legije, ponovio je svoje tvrdnje iz istrage da je pušku "Hekler und Koch" kojom je ubijen premijer, nabavio Ulemek, te da je puška po njegovu nalogu predana Zvezdanu Jovanoviću, također pripadniku JSO, optuženom da je ubio premijera i ranio njegova osobnog čuvara.

Ulemek je, tvrdi Šare, nabavio pušku i držao je u svojoj kući na vidnom mjestu. Potom ju je on preuzeo i po Ulemekovom nalogu predao Lazaru Nikiću, također članu Ulemekovog osiguranja, koji ju je, također po Ulemekovom naređenju, dao drugooptuženom Jovanoviću.

Navode svjedoka Šarea opovrgnuo je potom ispitani svjedok Lazar Nikić, a obojica su pri suočavanju ostali pri svojim tvrdnjama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Šare, "običan" svjedok u postupku protiv optuženih za ubojstvo premijera Đinđića, ima status svjedoka-suradnika na suđenju za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, u kojem je Milorad Ulemek Legija također prvooptuženi. Šare je svjedok-suradnik postao zahvaljujući činjenici da je u vrijeme policijske akcije "Sablja", provedene nakon atentata na premijera, odveo policiju na Frušku goru i pokazao mjesto gdje je zakopan oteti Stambolić, kojega su ubili pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

(Hina) xttag ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara