Svjetski dan knjige obilježava se 23. travnja

Glavni ravnatelj UNESCOa Koichiro Matsuura pozvao je sve "političare, ekonomske rukovoditelje i vlasnike udjela u građanskom društvu" da se energično, kreativno i velikodušno pridruže obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

U poruci upućenoj Ministarstvu, Matsuura ističe da je Svjetski dan knjige i autorskih prava, u deset godina obilježavanja, osvojio značajan broj ljudi sa svih kontinenata i svih kulturnih pozadina, te im omogućio da otkriju i istraže sve aspekte raznolikosti koje pruža široko područje izdavaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Godinu 2005. obilježila je potreba da se organiziranom solidarnošću odgovori na strašne katastrofe koje je prouzročio tsunami u jugoistočnoj Aziji, i to priznavanjem značaja knjige kao instrumenta ekonomskog i moralnog oporavka. Velik broj međunarodnih inicijativa solidarnosti na zamolbu korisnika, koje su se usredotočile na ponovno uspostavljene izvora knjige koje je uništio tsunami, nije slučajnost", stoji u poruci glavnog ravnatelja UNESCO-a, navodi Ministarstvo kulture.

(Hina) xta/xpp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara