Tadić: HSP neće poduprijeti Sanaderovu vladu

DOPREDSJEDNIK HSP-a Tonči Tadić izjavio je danas u Zadru na stranačkoj konferenciji za novinare da HSP neće poduprijeti Sanaderovu Vladu kojoj je, kako je rekao, svrha "podjela plijena".

Za HSP nije prihvatljivo da podupre HDZ-ovu Vladu glasovanjem u Hrvatskom saboru, jer bi to značilo da je HSP kupljena oporba, naveo je Tadić, dodavši kako također nije prihvatljivo da Ivo Sanader moli oporbene stranke za šestomjesečnu poštedu kakvu do sada nigdje nitko nije dobio. Od HSP-a ju neće dobiti, poručio je Tadić.

U nastavku je dopredsjednik HSP-a kazao da je HDZ prekršio sve predizborne dogovore s HSP-om. Kako se može dogoditi da Sanader istodobno može razgovarati s desničarom Silviem Berlusconiem koji je na čelu EU-a, a HSP u Hrvatskoj ne može sudjelovati u izvršnoj vlasti, upitao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako, za HSP nije prihvatljivo ponašanje nekih veleposlanika u Hrvatskoj koji su svojim izjavama o štetnosti ulaska HSP-a u buduću vladu izravno narušile suverenitet hrvatske države", rekao je Tadić na konferenciji za novinare županijske organizacije HSP-a.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara