Tadić prijeti Hrvatskoj: Ne bi bilo pametno priznati Kosovo

SRBIJANSKI predsjednik Boris Tadić, osvrćući se na pitanje Kosova i približavanje Hrvatske i Srbije Europskoj uniji, poručio je Hrvatima kako priznavanje Kosova ne bi bio pametan potez.

"Ne bi sugerirao Hrvatskoj i hrvatskim političarima da to učine. Ne bi sugerirao ni na koji način, s obzirom da ni Hrvatska nije riješila sve svoje probleme vezane za integraciju u Europsku uniju, s obzirom da ni Hrvatska ne poštuje sve principe i standarde koji su pretpostavka da jedna zemlja postanje članica Europske unije", poručio je Tadić sinoć.

"Svaka politička odluka ovog tipa i eventualno priznavanje Kosova ima svoje duboke posljedice - političke i ekonomske", zaključio je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić se osvrnuo i na to što je Slovenija kao trenutna predsjedateljica EU priznala neovisno Kosovo te je rekao kako je razočaran tim potezom i kako će to poremetiti odnose dviju zemalja.

Govoreći o približavanju Srbije Europi, rekao je kako bi odmah potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kad bi mu to danas bilo ponuđeno, jer bi takav sporazum štitio interese i teritorijalni integritet Srbije.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara