Tajne krvavog sporta šibenskih maturanata

SEDAM šibenskih maturanta već dvije godne u jednoj garaži održava tajne borbe po pravilima sličnim Ultimate fightu, odnosno tučnjavi bez pravila, piše «Jutarnji list».

Skupina mladića su najbolji prijatelji, odlični su učenici koji namjeravaju upisati fakultet, potječu iz normalnih obitelji. Borilačke vještine učili su u sportskim klubovima, no napustili su ih, jer, kako kažu, ovako imaju više slobode za pravu borbu.

Prakticiraju dvije vrste borbi. S ljudima izvan skupine, ako se s nekim «zakače». Po njihovim riječima, nikada se ne tuku na ulici, već «suparnike» pozivaju u garažu gdje se najčešće odvijaju borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga vrsta borbe je između njih samih.Ta se «sportska nadmetanja» razlikuju od borbe s drugima – borbu promatraju drugi članovi skupine, a kada primijete da je jedan od borca bolji, borbu prekidaju i proglašavaju pobjednika.

Krvavi sport za mlade Šibenčane je velika tajna. Čak ni njihove djevojke ne znaju za borbe koje se održavaju skoro svaki dan. Motive, kako kažu, vide u prijateljsvu i izazovu, a vještine ne upotrebljavaju u zle namjere. Naglašavaju kako nitko od njih nije prvi izazvao sukob, te se za razliku od većine vršnjaka ne tuku po kafićima i na ulici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara