Tajne službe znaju za jedno Gotovinino lažno ime

Tajne službe znaju za jedno Gotovinino lažno ime

TAJNE službe već oko godinu dana znaju ime na koje je napravljena lažna putovnica za Antu Gotovinu. Znaju da je imao i lažnu francusku putnu ispravu. Međutim, ne znaju na koje je ime njegova francuska putovnica glasila, te pomoću koje od njih je napustio Hrvatsku u srpnju 2001 godine.

Za braću Katavić se sumnja da su sami izradili lažnu putovnicu. Kako piše Večernji list, poznati su kao stručnjaci za krivotvorenje, od putovnica i lažnih dokumenata za ukradene automobile do markica za cigarete namijenjene crnom tržištu BiH, Srbije i Crne Gore, a jedan od njih često uzima i drogu.

Oni su navodno dokaz hrvatske Vlade da radi na Gotovininom uhićenju, a policija ih je, znajući za njihove kriminalne aktivnosti, odlučila pritisnuti i iskoristiti za dobivanje imena naručitelja lažne putovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih, na listi osumnjičenih nalazi se i Marijan Pedišić, odvjetnik Hrvoja Petrača i jedan od odvjetnika odbjeglog generala. On je sve navode o svojoj umiješanosti u više navrata demantirao.

Još se spominje i umirovljeni policajac koji je navodno bio posrednik između naručitelja Pedišića i krivotvoritelja, braće Katavić. Međutim, MUP kaže da se ne radi o njihovom djelatniku, a pogotovo ne djelatniku Policijske uprave zagrebačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara