Talibani na motociklima i terencima zauzeli provincijsko središte u Afganistanu

TALIBANSKI militanti na motociklima i "pickup" vozilima zauzeli su okružno središte u provinciji Day Kundi u središnjem Afganistanu, javljaju svjetski mediji. Militanti su s obližnjih brda pucali na Kajran, te su iz grada istjerali policiju.

U napadu je sudjelovalo šezdesetak militanata koji su glavnu gradsku prometnicu odsjekli od ostatka zemlje. Radi se o trećem okružnom središtu koje je u posljednjih tjedan dana palo u ruke Talibana. Prije nekoliko dana Talibani su zauzeli dva okruga na zapadu zemlje u provinciji Farah.

Guverner Day Kundija Sultan Ali Uruzgani, potvrdio je povlačenje afganistanske policije iz Kajrana koji je predan u ponedjeljak kasno navečer. U okršaju policije i militanata jedan je Taliban ubijen, a jedan policajac ranjen.

Napadi Talibana na prostor u okolini Kajrana otpočeli su prije pet dana od kada su trajali povremeni artiljerijski napadi na grad koji je gađan s okolnih brda.

Ali Uruzgani kaže kako je od afganistanskih vlasti i NATO snaga tražio pojačanje u vojnim snagama, ali na to područje do sada nisu stigle nikakve dodatne snage.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara