Talijan uhvaćen u švercu ubijenih zaštićenih ptica

Na graničnom prijelazu Tovarnik hrvatska granična policija je kasno noćas, oko jedan sat iza ponoći, u automobilu talijanskog državljanina otkrila i zaplijenila veliku količinu ubijenih zaštićenih ptica, doznaje se od inspektora zaštite prirode Ministarstva kulture, Željka Vukovića.

Zapljenjeno je 8300 prepelica i 1479 gugutki i grlica te golubova (koji nisu zaštićeni), ubijenih u Srbiji a namijenjenih za talijansko tržište.

Inspektor zaštite prirode Vuković ističe da je to do sada kod nas najveća zapljena zaštićenih ptica, ukupne težine gotovo tisuću kilograma.

Procjenjena vrijednost ptica je je oko 200.000 do 250.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da ptice nisu ubijene u Hrvatskoj ne podliježu hrvatskim zakonima o zaštiti zaštićenih vrsta, no njihovo prebacivanje preko hrvatske granice podliježe zakonskim sankcijama neprijavljivanja , kazao je inspektor Vuković.

Dodao je kako su ptice uglavnom bile bez glava, nogu i perja zbog toga da se teže može ustanoviti o kojim je vrstama riječ.

Kako je najavljeno, djelatnici PU Vukovarsko srijemske i granična policija održat će tijekom dana konferenciju za novinare u vezi s time.

(Hina) xvsik ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara