Talijani ponovo za Božićne blagdane idu na putovanja

TALIJANI će ove godine, nakon godina stagnacije, ponovno putovati za Božićne blagdane, procjenjuje u srijedu Savez talijanskih hotelijera, Federalberghi, na osnovu dosadašnjih rezervacija, koje je obradila ustanova za istraživanje Nexus.

Oko 11,5 milijuna Talijana sprema se na putovanja izvan domova, što je čak 20 posto više nego prošle godine. To znači posao vrijedan 6,6 milijardi eura. Predsjednik Federalberghi, Bernabe Bocca, kaže kako se činilo da će se ponoviti prošlogodišnja kriza, ali u posljednjih 15 dana stvari su se promijenile na bolje za hotelijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga, ove će se godine gosti u hotelima zadržati duže, u prosjeku 4,1 noći u odnosu na 3,7 noći u prošloj godini. Vjerojatno je na odluku za odlazak izvan domova utjecalo spuštanje cijena u hotelima u odnosu na prošlu godinu. Neki su hoteli spustili cijene i do 15 posto.

Najviše će Talijana za Božićne blagdane putovati po Italiji, dok će njih oko 1,5 milijun otići u inozemstvo, mnogi od njih u SAD i ostale zemlje vezane za dolar s obzirom da se isplati u njima boraviti zbog jakog eura. S druge strane opao je broj Amerikanaca koji dolaze u Italiju.

Talijanski hotelijeri se nadaju da je poslije teške krize u turističkoj djelatnosti, nastale nakon atentata od 11. rujna 2001., sada počelo razdoblje rasta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara