TALIJANSKA DRAMA RIJeČKOG HNK KREĆE NA VELIKU TURNEJU PO ITALIJI

Predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca kreće na veliku turneju po Italiji s predstavom "Le baruffe chiozzotte/Ribarske svađe" Carla Goldonija koja će početi izvedbom u Tolmezzu 13. studenoga, izvijestio je riječki HNK. L

Talijanska drama riječkog HNK tu će predstavu izvesti u mnogim mjestima regija Furlanije, Umbrije, Pijemonta, Veneta i Lombardije.

Od većih mjesta predstava će biti prikazana od 16. do 18. prosinca u Teatru Nouovo u Veroni, u Rimu u Teatru Valle 10. i 11. siječnja, dok će u Veneciji nastupiti u sklopu programa Teatra Goldoni od 27. do 31. prosinca. Turneja će završiti 23. siječnja 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redatelj predstave je Pierluca Donin. Premijerno je izvedena 7. veljače 2003., a postavljena je u suradnji s talijanskim partnerima - Teatri SpA, A. Artisti Associati i Compagnia Teatro di Verona.

Ove godine ta je predstava dobila specijalno priznanje "Đuro Rošić" riječkog HNK za realizaciju dojmljivog i relevantnog povratka autentičnom Goldoniju uz, kako je stajalo u obrazloženju, posebnu pažnju posvećenu jeziku.

(Hina) dsil az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara