Talijanski ABS razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje u sisačkoj čeličani

Talijanski ABS razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje u sisačkoj čeličani

Foto: FAH

DOBRI su izgledi da talijanska tvrtka ABS ponovno započne proizvodnju u sisačkoj čeličani, koja je bila prekinuta prošle godine zbog gospodarske krize i nepovoljne cijene čelika na europskom tržištu, izjavio je u srijedu u Sisku izvanredni i opunomoćeni talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani.

Talijanski veleposlanik u Sisku je razgovarao sa čelnicima Sisačko-moslavačke županije i grada Siska.

"Prije dolaska u Sisak, razgovarao sam s generalnim direktorom ABS-a, koji je rekao kako razmatraju mogućnost obnove proizvodnje u Sisku. Uz rad čeličane povezano je i već planirano talijansko ulaganje tvrtke Metall Energi u pogon, koji bi ABS opskrbljivao energijom. Također je sve intenzivnija suradnja više talijanskih tvrki sa sisačkim Kulinarskim institutom u području gastronomije, koju ćemo proširiti. Budući da je Italija prvi gospodarski patner Hrvatske i po investicijama i po robnoj razmjeni, drago mi je da sam detaljnije upoznat s mogućnostima novih ulaganja u vašoj županiji", rekao je veleposlanik Cianfarani.

Veleposlanik posjetio i "Kul in"

Izrazio je i zadovoljstvo što je upoznao Sisak, koji je i povijesno i kulturno povezan s njegovim rodnim gradom Rimom.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izjavio je da su talijanskog veleposlanik upoznali s mogućnostima novih ulaganja i prednostima Sisačko-moslavačke županije, kao što su stručna i jeftinija radna snaga, niska cijena nekretnina, te dobra prometna povezanost. Bilo je riječi i o mogućnosti suradnje na drugim područjima, kao što su kultura, poljoprivreda i lječilišni turizam.

Na kraju posjete, talijanski veleposlanik posjetio je tvrtku Kul In, koja priprema i Tjedan talijanske kuhinje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara