TALIJANSKI SENATORI BLOKIRALI ZAKON U KORIST POLITIČARKI

Talijanski senatori zaustavili su nacrt zakona u korist sudjelovanja žena u političkom životu kojim se za političarke predviđa najmanje trećina mjesta na izbornim listama, jer se boje da bi mogli izgubiti mjesto, priopćila je u četvrtak osnivačica projekta. L

"Senatori su zaustavili taj nacrt zakona jer znaju da bi više desetaka njih izgubilo svoje mjesto na sljedećim izbornim konzultacijama u slučaju da zakon prođe", izjavila je u četvrtak senatorica Cinzia Dato, članica Marguerite, jedne od glavnih stranki oporbe lijevog centra.

Nacrt, podnesen na prvo čitanje Senatu, vraćen je povjerenstvu zbog daljnje razrade. Nije određen datum za novo ispitivanje dokumenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bude li odobren nacrt zakona, 53 zastupnika i 37 senatora izgubit će mjesto na sljedećim parlamentarnim izborima, predviđenima za 2006. godinu, prema pisanju tjednika Panorama.

Kad je riječ o sudjelovanju žena u političkom životu, Italija je danas na jednom od najlošijih mjesta u Europi, s 11,5 posto žena u Zastupničkom domu i samo 8,1 posto u Senatu.

(Hina) xbnš ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara