Tatjana Žužul: Moj suprug nije znao za transakcije

Tatjana Žužul: Moj suprug nije znao za transakcije
SUPRUGA ministra vanjskih poslova i vlasnica tvrtke MTS Tatjana Žužul izjavila je za "Jutarnji list" da njezin suprug, Miomir Žužul, nije znao da je došlo do određenih transakcija između tvrtke Karin i MTS, a koje su, ustvrdila je, greškom referenta na uplati upisane kao plaćanje po fakturi umjesto pozajmice.

U intervjuu je, objašnjavajući okolnosti sklapanja poslova s Ivanom Karinom, vlasnikom Karin Univerzal inženjeringa i tumačeći moguće razloge izbijanja afere Imostroj, istaknula: "Ni ja ni moj suprug nismo stavili u džep ni jedne kune".

Istaknula je da tvrtka Karin Univerzal Inžinjering nije kupila tvrtku Imostroj (kojoj je Vlada otpisala dugovanja), nego njezinu imovinu u postupku stečaja.

Po njezinim riječima, "ono što on (ministar Žužul) nije mogao znati, jer je logično da je radio svoj posao, a nije radio u MTS-u, jest da je došlo do određenih transakcija između tvrtke Karin i MTS. Prva novčana transakcija obavljena je prije nego što je I. Karin definitivno registriran kao direktor tvrtke kada je u travnju za potrebe održavanja MTS-a izvršena pozajmica od Karin Univerzal inženjeringa".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako se moglo upisati krivu svrhu uplate, T. Žužul je izjavila: "To se događa, kad donesete uplatnicu na šalter, ona mora imati svrhu uplate. Ako nije ispunjena, dogodi se da referent upiše nešto drugo". Istaknula je kako je bitno što je upisano u knjigama tvrtki - da su u obje te transakcije uvedene kao pozajmice - te da se to može dokumentirati. "Greške su se potkrale na samoj uplati gdje je referent ili knjigovođa u svrhu uplate umjesto pozajmice napisao plaćanje po fakturi", ustvrdila je.

Na upit kako tumači kontradikciju da je njezin suprug prvo tvrdio da ugovor o prodaji udjela Karinu nije konzumiran, a kasnije da su pozajmice koje je Karin dao MTS-u bile normalne transakcije koje je provodio između dvije tvrtke u kojima je bio direktor, T. Žužul je ustvrdila da "ugovor o kupoprodaji udjela, koji je bio temelj lažnih optužbi protiv nas, doista nikad nije konzumiran, niti za jednu jedinu lipu".

"Moj je suprug zasigurno mislio na to i rekao je punu istinu. Isto tako je istina da su pozajmice između MTS-a i Karin Univerzal Inženjeringa normalne poslovne transakcije, od kojih nismo mogli imati koristi. Našli smo se u situaciji za koju nitko nije očekivao da će biti problematična..." Istaknula je da je za njih cijela stvar transparentna te da u ugovoru između dviju tvrtki nema ništa što bi moglo biti sporno.

"Na žalost, bila sam u Americi kad se cijela stvar počela odigravati, došla sam u Hrvatsku u srijedu. Moj suprug je davao puno izjava i vjerojatno bio zaustavljen na svakom koraku. Moguće je da je nekoj od stotina izjava učinio nekakav lapsus linguae", izjavila je, uz ostalo, za Jutarnji list Tatjana Žužul, supruga ministra vanjskih poslova .
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara