Tele2 najavio 20 posto niže cijene usluga

HRVATSKO-ŠVEDSKI konzorcij Tele2 koji je dobio koncesiju za trećeg operatera mobilne telefonije najavio je i do 20 posto niže cijene od konkurentskih koncesionara (VIP i CRONET). Na jučer održanoj konferenciji za novinare, švedski partneri nisu željeli izlaziti s konkretnim podacima u javnost.

Lars-Johan Jarnheimer, predsjednik švedske telekomunikacijske tvrtke Tele2 AB, najavio je kako će treći operater početi raditi najvjerojatnije u kolovozu ove godine, a pozivni broj novog mobilnog operatera bit će 095.

Jarnheimer predviđa da će do kraja godine Tele2 obuhvatiti 40-50 posto tržišta mobilne telefonije, a sama tvrtka trebala bi zaposliti između 300 i 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl-Johan Nybell, član Uprave, kazao je kako su u Tele2 AB upoznati s načinom rada konkurenata na hrvatskom tržištu, te da konkurencija nije najsretnija što novi operater dolazi na tržište.  Nybell je rekao i da očekuje poteškoće pri  dobivanju dozvola za izgradnju baznih stanica kako bi se što više odugovlačio početak rada Tele2 mreže.

Prema Nybellu glavni su ciljevi hrvatsko-švedskog konzorcija zarada, te smanjenje cijena usluga u mobilnoj telefoniji. Hrvatsko-švedski konzorcij najavio je i ulazak u fiksnu telefoniju, te pružanje usluga širokopojasnog interneta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara