Tele2 sumnja u regularnost natječaja; moguća prijava Europskoj komisiji

Tele2 sumnja u regularnost natječaja; moguća prijava Europskoj komisiji

ŠVEDSKI operater i devet hrvatskih tvrtki sumnjaju u regularnost natječaja te traže od Vlade i Sabora da u okviru svojih mogućnosti utječu da se preispita postupak ocjenjivanja ponude, koju je Vijeće za telekomunikacije jučer odbilo. Ako bude potrebno, od Europske komisije zatražit će ocijeni da li ponuda konzorcija zadovoljava kriterije hrvatskog natječaja. 

Tomislav Matić, koordinator konzorcija, na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako su šokirani odlukom Vijeća hrvatske agencije za telekomunikacije. Matić je rekao da će danas od Vijeća zatražiti da se očituje o natječaju, a nakon očitovanja odlučit će o daljnjim koracima. Najavio je da će svim zakonskim i pravnim sredstvima tražiti preispitivanje odluke Vijeća.

"Ili se radi o pogrešci, ili ovakva odluka izaziva sumnje u regularnost natječaja, u što ne želimo vjerovati"- rekao je Matić.

Prigovor Vijeća po kojem ponuda daje loš doprinos razvoju nacionalnog gospodarstva, u konzorciju su ocijenili besmislicom s obzirom da konzorcij čini devet uspješnih hrvatskih tvrtki (Dalekovod d.d., Jamnica d.d., Fima Holding d.d., Croatia Osiguranje d.d., Privredna banka Zagreb d.d.). Vrlo čudno im je to što je konzorcij dobio 390 od minimalno 400 traženih bodova na natječaju. I ako su izgubili 100 bodova zbog neprijavljivanja za UTMA, žele znati što je sa ostalih 510 bodova.  Podsjetili su kako im je namjera bila izgraditi Centar za korisnike u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je odbacio nagađanja po kojemu je švedski operater 100-postotni vlasnik konzorcija a hrvatske tvrtke u cijeloj priči paravan. Tvrdi da svaki hrvatski partner ima ugovor s Tele2, te da je dokumentacija u kojoj se vidi udio vlasništva svih partnera priložena u ponudi.

Ana Fjallstrom, predstavnica Tele2 za nova tržišta, rekla je da su predali najbolju moguću ponudu i da su šokirani što ona nije zadovoljila ni minimalne uvjete natječaja. Istaknula je da Tele2 posluje u 24 zemlje te da nikada nisu doživjeli nešto slično.

U konzorciju smatraju da je njihova ponuda zadovoljavala sve kriterije, te da ako se i jave na novi natječaj ona ne može biti bolja. Mišljenja su da nitko od konkurenta ne može imati bolju ponudu. Hoće li se prijaviti na novi natječaj koji će Vijeće raspisati krajem ovog mjeseca, znat će nakon što dobiju objašnjenje o nedobivanju koncesije za trećeg mobilnog operatera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara