Telegram sućuti ministra vujića u povodu smrti glumice Zdravke Krstulović

U POVODU smrti dramske umjetnice, Zdravke Krstulović, ministar kulture Antun Vujić poslao je danas u svoje osobno ime te u ime Ministarstva telegram sućuti obitelji, strukovnoj udruzi Hrvatskom društvu dramskih umjetnika, Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, čiji je bila dugogodišnji ugledni član, te kulturnoj javnosti i štovateljima te istaknute umjetnice.

"Izniman glumački opus Zdravke Krstulović počeo je i stvarao se dugi niz godina u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, gdje je i ostvarila veliki broj uloga, od likova svjetske i domaće literature, preko žena iz puka, do čudesnih kreacija klaunova. Pamtit ćemo Charlotte Corday u Marat/Sade, Petrunjelu u Dundu Marojuu, Mare u Kati Kapuralici, Desdemonu u Othelu, Katu Aždaju u Libru Marka Uvodića, ulogu Krčmarice u Jacquesu fatalistu, Gemme u Kamovu smrtopisu, Gine u Divljoj patki, sve do klauna Pucka u Snu ivanjske noći.

Glumačke interpretacije u kojima je tkala svoju jedinstvenu glumstvenost, od šapta do krika, nježnom i krhkom pojavnošću na sceni, u potrazi za slobodom i duhovnošću, ostat će nezaboravna i trajna vrijednost hrvatskog kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veliku popularnost koju je Zdravka Krstulović stekla ulogama Anđe Vlajne u TV seriji Malo misto i Violete u seriji Velo misto, kao i ulogama u filmovima i brojnim tv dramama i serijama, otkrile su njene velike mogućnosti glumačke transformacije i zauzele trajno mjesto u srcima najšire publike.

Odlazak dramske umjetnice Zdravke Krstulović velik je gubitak za hrvatsku kazališnu umjetnost, ali njen lik i iznimna umjetnička veličina nastavit će trajno živjeti kao dio povijesti hrvatskog kazališta i cjelokupne hrvatske kulture te ostati u trajnom sjećanju hrvatskog glumišta i svih štovatelja kazališne umjetnosti", navodi se u telegramu sućuti ministra Vujića.

(Hina) pp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara