telegram sućuti ministra vujića u povodu smrti slikara zlatka price

Ministar kulture Antun Vujić poslao je danas telegram sućuti obitelji preminuloga slikara i akademika Zlatka Price, Hrvatskom društvu likovnih umjetnika te je izrazio sućut svim njegovim prijateljima.

´Veliki slikar, akademik Zlatko Prica, otišao je mirno i dostojanstveno, ostavivši za života u svakom najvažnijem rukavcu hrvatske likovne umjetnosti neizbrisiv dio vlastitog upečatljivog izraza, snažni kolorit i prodorni grafizam. U povijesti hrvatske likovnosti klasik Zlatko Prica ostat će zauvijek prisutan kao mirna i tiha a nedvojbena konstanta domaćega likovnog moderniteta. Njegova veličina možda je mjerljiva samo s veličinom njegove osobne skromnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osjećam kao privilegiju onih nekoliko susreta kada smo u Ministarstvu kulture s entuzijazmom mogli podržati i njegov posljednji projekt, koji najbolje ocrtava i njegovu osobu - vlastitu donaciju galeriji u Samoboru.

Obitelji, prijateljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti izražavam iskrenu sućut´, stoji u telegramu ministra Vujića, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara