Telekom Austria brzo gubi pretplatnike te planira štednju

Telekom Austria brzo gubi pretplatnike te planira štednju

TELEKOM Austria, austrijski telekomunikacijski operater sljedeće godine planira provesti program štednje kako bi amortizirali velike gubitke klijenata u fiksnoj telekomunikaciji. Porast mobilne telekomunikacije "kriv" je za gubitak 20 tisuća klijenata svaki mjesec, odnosno, u cijeloj su godini izgubili 225 tisuća klijenata te je broj klijenata fiksne telefonije spao na 2,48 milijuna.

Čelnik odjela fiksne telefonije, najavio je štednju: "sljedeće godine namjeravamo uštedjeti 30 do 40 milijuna eura, a od 2009. dosegnuti potencijal štednje od 100 milijuna eura godišnje". Tvrtka koja će voditi program štednje svojim savjetima je tvrtka McKinseyte će do kraja godine predstaviti mjere štednje u sektoru zaposlenih, nabave materijala i ostalih troškova.

Naime, kadrovski i materijalni troškovi u odjelu fiksne telefonije čine zajedno polovinu prometa koji iznosi dvije milijarde eura. Trenutni broj zaposlenih u odjelu fiksne telefonije je 9.732 te bi kroz trogodišnje razdoblje taj broj trebao biti smanjen za jednu tisuću, što odgovara planu o ukidanju 300 - 400 radnih mjesta godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri otpuštanju radnika Telekom Austria će primijeniti model "zlatne otpremnine" što znači da će iznos otpremnine moći biti udvostručen što, pak, ovisi o godinama staža, položaju u kompaniji ili obiteljskom statusu. U radničkom vijeću kompanije procijenjeno je kako će djelatnik koji je zaposlen u Telekom Austria više od 10 godina moći dobiti i 200 tisuća eura.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara