Tepeš: Za slučaj Mije Crnoje doznao sam iz novina, nisam vidio nikakve dokaze protiv njega

Tepeš: Za slučaj Mije Crnoje doznao sam iz novina, nisam vidio nikakve dokaze protiv njega

Foto:

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Ivan Tepeš (HSP AS) rekao je novinarima da je za slučaj ministra branitelja Mije Crnoje doznao iz medija, ali nije vidio nikakve dokaze niti presudu protiv njega, te da će o njegovoj političkoj sudbini na temelju zakona odlučiti Vlada.

"Zakon je vrlo jasan, svi moramo poštivati zakon, ja nisam taj koji sam vidio bilo kakve dokumente niti sam vidio ikakvu zakonsku presudu. Svi moramo poštovati zakon i kako zakon kaže, tako će biti“, rekao je Tepeš novinarima na Markovu trgu.

Odgovarajući na upit tko o tome donosi odluku - premijer Tihomir Orešković ili potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov, Tepeš je rekao kako odluku donosi Orešković kao premijer, ali i Karamarko i Petrov. "Jer ipak oni su tu i kao politički faktor koji su izabrani od strane naroda i mislim da će odluku donijeti zajednički. Premijer je ipak premijer“, kazao je Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kakav će stav zauzeti u Saboru dođe li do glasanja o povjerenju, Tepeš je rekao da će o tome odlučiti Klub zastupnika HSP AS-a. "Moramo vidjeti o čemu se radi, moramo vidjeti dokumente i dokaze. Sve mora biti sukladno zakonu, tako ćemo se postaviti, nismo još o tome razgovarali", kazao je Tepeš.

Sastanak u Banskim dvorima na kojem su  Orešković, Karamarko i Petrov te sam Crnoja razgovarali o situaciji nastaloj nakon objavljivanja podataka koji Crnoju povezuju s nekim aferama, u srijedu je potrajao čak 11 sati, a nastavljen je u četvrtak nakon sjednice Vlade.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara