Terzić o odnosima BiH i Hrvatske

PRESJEDATELJ Vijeća ministara BiH Adnan Terzić izjavio je za subotnji broj bosanskohercegovačkog izdanja Slobodne Dalmacije da je s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom dogovorio susret u listopadu kako bi zajednički pripremili službeni posjet Vijeća ministara BiH Hrvatskoj.

Terzić je rekao da će sa Sanaderom razgovarati "o tome u kojem smjeru ide suradnja BiH i Hrvatske".

"Vidjet ćemo koja su nam otvorena pitanja, što mislimo o tim pitanjima, te postoji li način da ih što prije riješimo", dodao je Terzić, ne preciziravši na koja otvorena pitanja u odnosima između BiH i Hrvatske misli. Na novinarsko pitanje što se dogodilo s dogovorom s prijašnjom hrvatskom Vladom Ivice Račana, Terzić je kazao: "Aktivnosti koje smo imali s prošlom Vladom zaustavljene su zbog toga što je fokus zanimanja sadašnje hrvatske Vlade, ali i ukupne hrvatske javnosti, bio usmjeren na dobivanje avisa za Europsku uniju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu Terzić je kazao, da je za Bosnu i Hercegovinu "jako dobro što je Hrvatska dobila avis, i da što prije postane članica Europske unije, kako bi europski standardi što prije došli na našu najdužu granicu koju imamo".

(Hina) xpg ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara