Teško bolesni Zlatko Sudac završio na liječenju u Padovi

KARIZMATIČNI katolički svećenik Zlatko Sudac teško je bolestan te je zbog bolesti završio u bolnici jednog lječilišta pokraj Padove u Italiji. Iako Krčka biskupija, na čijem području Sudac djeluje, krije ovaj podatak, informacija je neslužbeno potvrđena.

Kao i u slučaju Sučeve hospitalizacije potkraj travnja ove godine, i u ovom slučaju službene crkvene vlasti šute o svećenikovoj bolesti, a glavni je razlog želja da se vjernici dotaknuti Sučevom karizmom ne uznemiruju.

Splitska Slobodna Dalmacija od anonimne časne sestre doznaje kako je Sudac bolestan već mjesec dana, ali časna nije znala u kojoj se bolnici on nalazi. Također nije željela da ju se imenuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je želja krčkih crkvenih vlasti donekle razumljiva, ipak nije potpuno jasno zašto biskup ne želi ništa reći o zdravstvenom stanju mladog svećenika. Slobodna Dalmacija u nekoliko je navrata pokušala stupiti u kontakt s biskupom, ali bezuspješno, a čini se da će tako biti i ubuduće.

Zlatko Sudac u široj je javnosti postao poznat po stigmama na rukama i nogama, te po znaku križa na čelu koji povremeno krvare. Potkraj travnja hospitaliziran je zbog čira na želucu, a nakon kraćeg boravka otpušten je iz bolnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara