Teštamenat za Velebit bez mina

VEČERAS, 09. 10. 2003. u 19:30 sati, održat će se prva ovosezonska predstava Teštamenat dk Gavella gdje će se sav prihod od prodanih ulaznica donirati udruzi Protuminska inicijativa za akciju "Velebit bez mina".

Tom je donacijom najavljena suradnja dramskog kazališta Gavelle i udruge Protuminska inicijativa koje će zajedno, koncertima eminentnih estradnih zvijezda prikupljati sredstva za razminiravanje Velebita.

Udruga za protuminsku inicijativu pokrenula je akciju Velebit bez mina kako bi svjetski rezervat biosfere osigurala od mina i eksplozivnih naprava. Cilj akcije je prikupiti sredstva za razminiranje preko 700 000 kvadratnih metara minama zagađenih polja južnog Velebita, spriječiti daljnja stradavanja i sačuvati prirodne ljepote našeg nacionalnog ponosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica kazališta Gavelle, Slavica Knežević i sama rodom iz Like, s radošću je pristala biti glavna protagonistica TV spota snimljenog  s ciljem poziva građanima Hrvatske da putem telefona  060 601 601 doniraju 7 kuna za pomoć razminiravanju. Zahvaljujući Slavici, inicirana je suradnja s Gavellom koja je proširena i najavom zajedničke organizacije humanitarnih koncerata koji će se svaki mjesec, počevši od studenog održati u prostorijama kazališta Gavelle.

Uključujući se u projekt, Gavella započinje proslavu 50 godina rada kazališta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara