The Guardian je najbolji svjetski dnevni list

The Guardian je najbolji svjetski dnevni list

Foto: AFP

BRITANSKI dnevni list The Guardian je novina godine, odlučio je žiri prestižnog Press Awardsa za 2011. godinu. U objašnjenju je navedeno kako je Guardian nagradu pokupio zbog svog praćenja afere Cablegate u suradnji s WikiLeaksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Objavljivanje povjerljivih diplomatskih depeša bila je ogromna priča, koja je imala utjecaj u cijelom svijetu, za koju neki smatraju da će zauvijek izmijeniti odnos vladajućih prema novinarima i javnosti", priopćili su iz Press Awardsa.

Alan Rusbridger, glavni urednik Guardiana, siguran je da su i njihove priče imale velik utjecaj na revolucionarna zbivanja u arapskom svijetu. "Prerano je još za kazati kakav je bio efekt, ali vjerujem da ga je bilo", izjavio je Rusbridger, te izrazio nadu da će SAD dobro promisliti prije pokretanja bilo kakvog procesa protiv Juliana Assangea.

Guardianov glavni urednik sjetio se i Bradleyja Manninga, mladog američkog vojnika koji je WikiLeaksu navodno dostavio materijale, a kojeg i dalje drže u zatvorskoj samici i optužuju za veleizdaju. "Apeliram na američke vlasti da Manninga tretiraju pošteno i prikladno", rekao je Rusbridger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara