Thompson: Iza Latinice stoji sam Diabolos, moj glas je namontiran

Thompson: Iza Latinice stoji sam Diabolos, moj glas je namontiran

NA SVOJIM web stranicama Thompson je objavio priopćenje povodom Latinice od 16. veljače, u kojem sad pak tvrdi kako je njegov glas namontiran, a u Latinici su gostovali sljedbenici Sotone, Nečastivog, Belzebuba, Đavla, Vraga, praktički Diabolos himself.

Priopćenje objavljujemo u cjelosti.

"Emisija "Latinica" od 16. veljače 2004. vratila nas je 40-50 godina unatrag i dočarala nam kako su izgledali montirani procesi koji su vođeni nakon 1945. protiv hrvatskih domoljuba, crkvenih velikodostojnika i drugih, tadašnjem režimu, nepodobnih građana. Želim odmah napomenuti da je u emisiji sudjelovalo nekoliko časnih ljudi, njih izuzimam iz ocjena koje dajem emisiji, uredniku i onima koji stoje iza svega toga.

Sveto Pismo nas uči da je Đavao-Sotona- Diabolos- tužitelj i neprijatelj čovjeka. Njegovo glavno oružje je laž, a svrha mu je: "on je ubojica ljudi od početka".

Oni koji se služe spletkama, podvalama i lažima, sami se svrstavaju u njegove sljedbenike. A mi ih po njihovim djelima prepoznajemo.

U emisiji "Latinica" izmjenjuju se kadrovi moga koncerta na Poljudu i leševi koji plutaju rijekom, a u pozadini se pušta navodna "moja" pjesma. I to se naziva SPOTOM! To je podvala, koju može napraviti samo bolestan um koji je inspiriran i direktno vođen zlom.

Mogu shvatiti da mene, iz nekih razloga, ne vole i da se žele sa mnom obračunati. Ali da će se služiti ovakvim neljudskim, neciviliziranim i odvratnim podmetanjima i da to sve prenosi Hrvatska radio-televizija bez ikakve ograde od tog morbidnog "stila"- to je već previše.

Interesantno je da na takve podvale, laži i konstrukcije nema reakcije raznoraznih udruga koje se bave ljudskim pravima, nema reakcije novinara (osim časnih iznimki koje su se i dosada borile protiv tog zla), nema reakcije stranaka, uljuđenih Europejaca i sl.

Očito da je takav zvjerski napad na mene njima prihvatljiv i vjerojatno spada u one civilizacijske dosege i norme ponašanja kojima oni teže.
Ali ima reakcije ostale hrvatske javnosti koja je ostala zaprepaštena i zgrožena tim bolesnim i providnim smicalicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nameće se jedno logično pitanje: Tko to mene i zašto napada? Ja sam svoje neprijatelje redom imenovao u svojim pjesmama. Moje pjesme su moja krivnja, to danas mnogi uviđaju.
Nitko razuman ne misli da je moja krivnja kontroverzna pjesma "Jasenovac", s kojom ja imam isto toliko veze kao i stotine tisuća drugih, s tom razlikom da ja stojim iza svojih postupaka.

Usput ću Vam napomenuti da je jako loša ona montaža, koja želi uvjeriti gledatelje kako je onaj bolesni uradak moj spot. Očevidno je da je montiran i moj glas i glazba. A u vrijeme o kojem oni govore nisam ni bio u Osijeku.

Još jedno pitanje traži odgovor. Što je to s Europom za kojom toliko žudimo, Europom kojoj neraskidivo pripadamo? Mene u toj našoj Europi na temelju jedne anonimne dojave i nekoliko zlonamjernih novinskih članaka (pronađenih na Internetu, koje li slučajnosti) proglasiše nepoželjnim u najtolerantnijoj zemlji Europe!!!

Nikako ne bih želio da moje ime i javno djelovanje bude predmet podjele u hrvatskom narodu ili nekakvo vraćanje u povijest, jer svaka podjela je režirana od zla i ne koristi našem narodu.

Kad već govorimo o povijesti treba upozoriti sve, pa i neke sudionike one emisije: Nemojmo generalizirati stvari i izricati sudove! Za to nas nije nitko ovlastio, bez obzira na to koliko visoko i u kojoj hijerarhiji se nalazili. Taj sud pripada povijesti i Bogu.

Od vremena trijumfalnog povika dr. Franje Tuđmana "Imamo Hrvatsku!" pa do današnjeg dana malo je toga ostalo čisto i neokaljano, ali ostala su naša uvjerenja i naša svijest. Zato njih čuvajmo u najtvrđoj utvrdi na svijetu, a to je naše srce i naš um.

Naši preci nosili su i čuvali ideju o samostalnoj hrvatskoj državi stoljećima, u nama teče njihova krv, ne sumnjam da ćemo i mi znati sačuvati naše vrijednosti i prenijeti ih novim naraštajima.

Uz Božju pomoć i čvrstu vjeru "i brda ćemo premještati"! I nema toga zla koje nećemo savladati." - poručuje Thompson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara