Tihić se kani osobno angažirati u slučaju bolnice u Cavtatu

PREDSTAVNICI uprave Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) zatražili su u petak od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmana Tihića poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se spriječila najavljena prodaja zemljišta i objekata nekadašnje dječje bolnice u Cavtatu na koju KCUS i dalje polaže pravo vlasništva.

Kako je priopćeno iz Tihićeva ureda, intervenciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ovom slučaju zatražili su ravnatelj KCUS-a dr. Faris Gavrankapetanović i primarijus dr. Mehmed Ljuta.

Oni su Tihića izvjestili kako je KCUS zajedno s državom BiH u zemljišnim knjigama Republike Hrvatske upisan kao vlasnik prostora površine oko 12 tisuća četvornih metara te tri zgrade u Cavtatu u kojima je do rata funkcionirala dječja bolnica za plućne bolesti "Nemanja Vlatković".

Zajedno s 18 stanova u vlasništvu te bolnice koji se također nalaze u Cavtatu, vrijednost imovine na koju polažu pravo KCUS i država BiH procijenjena je na čak 60 milijuna eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudom Visokog trgovačkog suda Hrvatske, KCUS i država BiH tu su imovinu izgubili.

KCUS sada očekuje da tijela vlasti države BiH poduzmu dodatne mjere u izravnim kontaktima s hrvatskom vladom a Tihić je potvrdio kako će se na tome i osobno angažirati.

Predstavnici KCUS-a najavili su kako će zatražiti reviziju presude u Hrvatskoj kao i pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu a očekuju da se u cijeli slučaj uključi i Ured Visokog predstavnika za BiH (OHR).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara