Tijekom noći zbog moguće poledice nužan oprez u vožnji

NA VEĆINI cesta kolnici su mokri i skliski, a na dionicama s raskvašenim i ugaženim snijegom treba opreznije voziti, posebice tijekom kasnih noćnih i ranojutarnjih sati kad je zbog nižih temperatura moguća poledica, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

U sjeverozapadnim područjima Hrvatske ima magle. HAK posebno upozorava na maglu na dionicama autocesta Zagreb - Slavonski Brod i Zagreb - Goričan. Primjerice, na D4 Novska - Slavonski Brod - Županja magla mjestimice smanjuje vidljivost i do 50 metara, a na dijelu D3 autoceste Goričan - Čakovec - Varaždin do sto metara.

Zbog čestih odrona kamenja i zemlje treba voziti oprezno na cestama kroz usjeke i zasjeke, a pogotovu na dionici Gračac - Knin, kao i na cesti Gračac - Obrovac - Karin. Odroni su mogući i na jadranskoj magistrali, primjerice kod Podaca, te na prometnicama u Istri i Gorskom kotaru.

Cesta D522 Udbina - Lovinac prohodna je za osobne automobile uz uporabu zimske opreme, dok autobusi i kamioni moraju imati lance na pogonskim kotačima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalni teret velikih dimenzija danas u 22,30 sati polazi iz luke Rijeka. Ići će dionicom Delnice - Karlovac (D3) - Zagreb (D4) do Ivanić-Grada, gdje se očekuje sutra 23. siječnja u poslijepodnevnim satima.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

Trajekti redovno plove na svim linijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara