TIRANA: RONČEVIĆ S MOISIUOM O ODNOSIMA ALBANIJE I HRVATSKE

Albanski predsjednik Alfred Moisiu i hrvatski ministar obrane Berislav Rončević razgovarali su u utorak u Tirani o odnosima dviju zemalja i jačanju suradnje u okviru Američkojadranske povelje.

Dvojica dužnosnika istaknula su da je taj dokument važan doprinos stabilizaciji regije i euroatlantskim integracijama Albanije, Hrvatske i Makedonije, javljaju izvori iz Tirane.

Podsjetili su da dvije zemlje daju značajan doprinos mirovnim misijama i pripremaju se za slanje albansko-hrvatsko-makedonske liječničke ekipe u Afganistan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski ministar obrane, koji je boravio u dvodnevnom službenom posjetu Albaniji, razgovarao je u ponedjeljak s albanskim kolegom Pandelijem Majkom i premijerom Fatosom Nanom.

U tim je razgovorima albanska strana pokazala poseban interes za suradnju na području vojne industrije i školovanja. Ministar Rončević izvjestio je albanske dužnosnike o napretku reforme i reorganizacije hrvatskih oružanih snaga i naglasio posebnu važnost strategijskog pregleda obrane u kontekstu približavanje Hrvatske NATO-u.

(Hina) xbb/xbcav ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara