Tisak: Američki zapovjednik u Iraku upozorio na lošu opskrbu vojske

BIVŠI američki zapovjednik u Iraku prošle se zime požalio Pentagonu da loša opskrba američkih vojnika u Iraku prijeti njihovoj sposobnosti za borbu, objavio je u nedjelju list "The Washington Post" na svojim Web stranicama.

General-pukovnik Ricardo Sanchez u svom je pismu visokim vojnim dužnosnicima upozorio da je manjak osnovnih rezervnih dijelova za tenkove, helikoptere i druge bojne sustave postao toliko ozbiljan problem da ne može nastaviti podupirati vojne operacije s tako lošom opsrkbom, tvrdi list.

Visoki vojni dužnosnici izjavili su za list da je većina Sanchezovih briga uzeta u obzir te da nastavljaju pratiti probleme koje je naveo.

Gary Motsek, zamjenik šefa operacija u Vojno-opskrbnom zapovjedništvu, kazao je da je situacija sada "bitno bolja".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju "Posta", Sanchez je pismo posalo 4. prosinca prošle godine i naveo da vojne postrojbe u Iraku prosječno oko 40 dana čekaju nužne rezervne dijelove.

U pismu je prosvjedovao jer američki vojnici, kaže, trebaju i zaštitne umetke kako bi ojačali osobne pancirke, a da je dostava tih dijelova mjesec dana prije no što je poslao pismo dva puta bila odgođena.

U listu kažu da posjeduju kopiju pisma koju im je, kako tvrde, poslala osoba upoznata sa situacijom, očajna zbog nedovoljne opskrbe američkih postrojbi.

Sanchez je bio visoki američki vojni zapovjednik u Iraku od svibnja 2003. do ljeta ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara