Tisak povećava plaće za gotovo 90 posto svojih zaposlenika

Tisak povećava plaće za gotovo 90 posto svojih zaposlenika
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

TISAK je povećao plaće za gotovo 90 posto svojih zaposlenika, i to u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje će stupiti na snagu od veljače, objavljeno je danas iz Agrokora.

"Tisak je za gotovo 90 posto svojih zaposlenika povisio plaće u mjesečnom iznosu od 416 kuna neto, a povećanje se u najvećoj mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače te će stupiti na snagu od veljače 2019. godine", navodi se u priopćenju izvanredne uprave Agrokora.

Povećanje plaće u najvećem maloprodajnom lancu kioska "izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionarizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge".

Zaposlenici će ove godine dobiti uskrsnicu i regres

Uz nedavno isplaćenu božićnicu u uvećanom iznosu od 1500 kuna, svi zaposlenici Tiska će u ovoj godini, sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti uskrsnicu i regres, a i u budućnosti će fokus u kompaniji biti na unapređenju radnih uvjeta i povećanju plaća, ističe se u priopćenju.

U planu su, kako se navodi, i inicijative zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike, a kojima će biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će, uz plaću, ostvariti i sva prava zajamčena u kolektivnom ugovoru.

"Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad", izjavio je u priopćenju predsjednik uprave Tiska Danko Duhović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara