Tiskan prvi broj "Novog Varaždinca"

Iz tiska je danas izišao prvi broj "Novog Varaždinca", revijalnoga regionalnog tjednika (za područje Varaždinske, Međimurske i Krapinskozagorske županije) s težištem na, kako je rečeno na današnjem predstavljanju, na reportažama, aktualnim temama i intervjuima koje će raditi tridesetak novinara, fotoreportera, grafičkih dizajnera i marketinških stručnjaka.

Nakladnik "Novog Varaždinca" privatna je tvrtka Mea Media d.o.o.

Konferenciju za novinare održali su direktor te tvrtke Marijan Varović, glavni urednik "Novog Varaždinca" Vlado Premuž i njegovi zamjenici Vesna Margetić i Ivica Kruhoberec.

"Novi Varaždinec" tiskan je boji u tiskari "Zagreb" na 56 stranica na formatu A3 u početnoj nakladi od 10.000 primjeraka. U prva tri sata distribucije prodano je 2000 primjeraka. Cijena mu je sedam kuna. Po Varovićevim riječima to je komercijalni projekt u koji je uloženo 1,5 milijuna kuna privatnog novca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivost je da se jučer, dan prije izlaska "Novog Varaždinca", u Varaždinu besplatno dijelilo istoimeno izdanje "Novi Varaždinec" koji su izdale "Varaždinske vijesti", tjednik sa 60-godišnjom tradicijom izlaženja.

Prvi ljudi novog tjednika nisu na današnjoj konferenciji za novinare željeli komentirati takav potez "Varaždinskih vijesti", već su samo naglasili da se žele na tržištu probiti kvalitetom i aktualnošću, te poslovati u skladu sa zakonom.

(Hina) xmzag yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara