TISUĆE PALESTINACA U LIBANONU PODRŽAVAJU ARAFATA I TRAŽE POVRATAK

Tisuće palestinskih izbjeglica okupile su se u nedjelju na jugu Libanona u znak potpore svome vođi Jaseru Arafatu i sa zahtjevom da im se dopusti povratak kućama, kako to traži i rezolucija Ujedinjenih naroda.

Agencija dpa procjenjuje da se u prosvjedu u izbjegličkom logoru Rashidiyehu, 80 kilometara južno od Bejruta okupilo oko deset tisuća ljudi.

Prosvjednici, uglavnom pristaše Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), izvikivali su "svojom te krvlju mi iskupljujemo, Arafate".

Oko tisuću mladih Palestinaca potpisalo se na veliki transparent na kojem piše "Mi biramo predsjednika Arafata".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arafatov pomoćnik Ahmad Abdel Rahman koji je u posjetu Libanonu, obratio se demonstrantima: "Za vas on trpi opsadu jer odbija odreći se vašega prava na povratak, samo se on usudio reći ne".

Arafat već godinu i pol živi pod blokadom izraelskih vojnika u svome sjedištu u Ramallahu na Zapadnoj obali jer Izrael tvrdi da on podržava gerilske skupine.

Pravo na povratak palestinskih izbjeglica zajamčeno je rezolucijom broj 194 Vijeća sigurnosti iz 1948., kojom se traži dopuštenje povratka ili kompenzacija gubitaka palestinskim izbjeglicama koji su protjerani ili su prebjeglobjegli za arapsko-izraleskoga rata 1948.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara