To se zove peh: Mobitel jeftino kupio od kamatara pa je dvije godine trpio prijetnje i iznude

To se zove peh: Mobitel jeftino kupio od kamatara pa je dvije godine trpio prijetnje i iznude

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 39-godišnjakom iz Sesveta koji je protekle dvije godine iznuđivao novac od 33-godišnjaka, izvijestila je PU zagrebačka.

Kako navodi policija, D. Đ. je prije dvije godine za 100 eura prodao mobitel B. M. Pritom su dogovorili kako će mu B. M. platiti za dva mjeseca. Kad je rok istekao, B. M. je iznuđivaču isplatio 200 eura, jer mu je ovaj rekao kako treba platiti i kamate zbog čekanja.

No, ni tu nije bio kraj. Nedugo nakon toga je D. Đ. nazvao B. M. te je od njega, uz prijetnje, zatražio još 8.000 kuna. Kako bi platio iznuđivaču, B. M. je podigao kredit u banci, ali ni nakon nove isplate D. Đ. nije prestao. Policija navodi kako je B. M. u strahu od iznuđivača često mijenjao brojeve telefona, jer ga je D. Đ. uporno nazivao i prijetio mu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 20. listopada ove godine, D. Đ. je ponovno nazvao B. M. te mu je rekao da mu svaki mjesec mora davati 1.000 kuna ili će mu doći u stan i sve porazbijati. Prilikom primopredaje novca, 27. listopada, policija je uhitila iznuđivača te ga je privela na kriminalističku obradu, nakon koje je, uz kaznenu prijavu, odveden u Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara