Todorić gradi klaonicu i vinariju u Baranji

Todorić gradi klaonicu i vinariju u Baranji

Tekst: L.J.
Foto: Arhiva (Index)

UPRAVA baranjske poljoprivredno-prerađivačke tvrtke Belje, koja posluje u sustavu koncerna Agrokor Ivice Todorića, izvijestila je kako očekuje da joj ukupan prihod za prošlu godinu iznosi 1,35 milijardi kuna te da planira gradnju nove klaonice i vinarije.

Do kolovoza bi se trebala prikupiti sva potrebna dokumentacija za gradnju klaonice, a to hoće li gradnja početi ove godine ili će se prolongirati, odredit će se ovisno o kretanjima na tržištu kapitala, kazao je šef Uprave tog poduzeća Goran Pajnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su objasnili, gradnja nove vinarije je potrebna zbog sve veće proizvodnje grožđa te podizanja kvalitete njihovih vina. Belje je, izvijestio je Pajnić, postalo i potpuno neovisno od uvoza svinjetine, jer je poduzeće više od polovice ukupne svote uložene u proizvodnju, koja iznosi 1,6 milijardi kuna, uložilo u razvoj svinjogojstva.

A rezultat takvih ulaganja je, objasnio je, povećanje prihoda. Sljedeći im je cilj povećati proizvodnju kulena na 250 tona godišnje te povećati polja zasađena mrkvom sa 70 na 250 hektara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara