Todorić: Nemamo namjeru kupiti sve dionice Mercatora

Foto: Arhiva

IVICA TODORIĆ ne kupuje dionice Mercatora na tržištu, a Agrokor za sada nije donio nikakvu odluku o ponudi za preuzimanje slovenskog lanca. Stoji to u odgovoru koji je slovenska državna agencija za vrijednosne papire dobila (ATVP) dobila od Agrokora nakon što su od Todorićeve firme zatražili da se očituju o svojim namjerama prema Mercatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dopisa kojeg je Agrokor poslao agenciji vrlo brzo su se dokopali slovenski mediji. Agencija STA tako navodi da je Todorić poručio kako nije postigao dogovor o kupnji Mercatorovih dionica s Pivovarnom Laškom, Novom ljubljanskom bankom i Unicredit bankom, o čemu su špekulirali neki mediji. "Agrokor niti posjeduje, niti kupuje dionice Mercatora, tako da ne možemo utjecati na njihovu cijenu", očitovali su se iz Agrokora.

Slovenski mediji pišu kako Agrokor i dalje razmatra da pošalje ponudu za kupovinu 23,34 posto Mercatorovih dionica, koje je Pivovarna Laško odlučila prodati. Todorić je u odgovoru slovenskoj agenciji istaknuo da će se , ukoliko Agrokor odluči kupiti dioničarski paket koji prodaje Pivovarna Laško, to odnositi samo na njihove dionice.

O preuzimanju svih dionica Mercatora Agrokor do daljnjeg neće donositi nikakvu odluku, tvrde iz Todorićeve kompanije: "U ovom trenutku Agrokor nema namjeru dati ponudu za kupnju svih dionica ili dionica koje bi bile iznad 25-postotnog udjela".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara