TOM CRUISE I PENELOPE CRUZ ZAJEDNO U FILMU O PARIZU

Američki glumac Tom Cruise i španjolska glumica Penelope Cruz u srpnju će snimiti kratkometražni film o četvrtom pariškom okrugu, povijesnom centru francuske prijestolnice, u sklopu serije filmova o ´Gradu svjetlosti´.´Paris je t´aime´ je cjelina od 20 kratkometražnih filmova koje režira isto toliko svjetskih redatelja (Brazilac Walter Salles, Francuskinja Agnes Varda, francusko-švicarski redatelj Jean-Luc Godard, Španjolac Fernando Trueba, Kinez Jang Wen...), a svaki od njih govori o jednom od pariških okruga.

Seriju koju producira kuća Novem Productions u tijeku je snimanja.

Britanska redateljica Sally Potter završila je svoj film o 16. okrugu kao i Agnes Varda svoj o 14. okrugu, u kojem glumi Julie Depardieu.

Film o 10. okrugu snimio je Nijemac Tom Tykwer, a u njemu glumi Natalie Portman, zvijezda zadnjeg nastavka ´Ratova zvijezda´.

Tom Cruise i Penelope Cruz glumit će u filmu o 4. okrugu gdje se nalazi gradska vijećnica, dio četvrti Marais, otoci la Cite i Saint-Louis. Dvoje glumaca snimat će u Parizu tijekom srpnja.

Režija tog dijela povjerena je meksičkom redatelju Alejandru Gonzalezu Inarrituu.

Svi filmovi trebali bi biti gotovi tijekom 2003., a u producentskoj kući se nadaju da bi cjelina mogla biti predstavljena ´na velikom festivalu na Azurnoj obali tijekom 2004...´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara